Ophef na interview Overmars in Telegraaf: ''NOS was verbolgen'' 'KNVB zet vol in op doorspelen: Ajax half juni alweer in actie' 'KNVB luistert niet naar Ajax en stelt beslissing over competities uit' ''Wat Ajax voorstelt is lachwekkend, dan maak je jezelf belachelijk'' 'Beslissing over toekomst Eredivisie mogelijk pas in mei'

''Kwamen voor een andere Amerikaan, maar toen zagen we Dest''

0
''Kwamen voor een andere Amerikaan, maar toen zagen we Dest''

Sergiño Dest is dit seizoen gedebuteerd voor het nationale elftal van de Verenigde Staten. Dat de rechtsback een dubbel paspoort heeft, was echter voor velen een verrassing. Dave van den Bergh kwam er met toeval achter.

"Ik wilde eigenlijk informatie inwinnen over John Hilton, een Amerikaanse jongen die stage liep bij Ajax. Dat was geen groot succes, maar toen zeiden ze bij Ajax: 'We hebben hier nog wel een andere speler met een dubbel paspoort rondlopen, misschien wil je naar hem kijken'. Dat was dus Sergiño. Ik heb toen geadviseerd om hem uit te nodigen voor een trainingskamp bij de Verenigde Staten", zegt Van den Bergh in ELF Voetbal.

Destijds was Dest nog een A-junior en nog niet in beeld bij het Nederlands Elftal. "In Nederland stond hij nog niet op de radar, dus het was geen moeilijke keuze voor Sergiño. Bij ons speelde hij op het WK O17, daarna is hij doorgeschoven naar O20. We hebben hem altijd naar waarde geschat. Ik denk dat hij dat heeft gemist van Nederland, totdat Koeman kwam."

"Toen wij Sergiño naar de VS haalden, dacht ze bij Ajax nog niet dat hij de rechtsback van de toekomst zou worden", vervolgt Van den Bergh. "Hij heeft zich daar nooit wat van aangetrokken. Hij geeft nooit op. Er zijn niet zoveel spelers, die afhaken omdat ze het mentaal niet goed voor elkaar hebben. Dat zag ik in mijn tijd in Nederland veel meer. Maar dat kan ook te maken hebben met het feit dat we in een andere tijd leven, natuurlijk", besluit Van den Bergh.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!