Voormalig Ajacied: ''Ik ben toch wel bang om besmet te geraken''

0
Voormalig Ajacied: ''Ik ben toch wel bang om besmet te geraken''

Vanwege het coronavirus mag er voorlopig nog (lang) niet gevoetbald worden in Nederland en heel veel andere landen, maar in Wit-Rusland rolt de bal wèl 'gewoon' verder. Voormalig Ajacied Danilo speelde dit weekend met Dinamo Minsk tegen stadsgenoot FC Minsk. 

"Bij het betreden van het stadion werden de fans wel getest op koorts", vertelt de Braziliaanse Belg op de website van Sporza. "Wij als spelers mochten voor de wedstrijd geen handen schudden. Maar voor het overige verloopt alles hier zoals anders", constateert Danilo.

"De winkels en de restaurants zijn nog gewoon open, al is de angst groot. Zelf ben ik ook bang", geeft hij  toe. "Ik heb veel vrienden in het buitenland en ik zie ook wat er in de rest van de wereld aan de hand is. Hopelijk wordt het hier niet zo erg. Ze zeggen wel dat het virus niet gevaarlijk is voor gezonde sporters zoals wij, maar ik ben toch wel bang om besmet te geraken", aldus Danilo. 

"Mijn vriend Jonathas, die in Spanje bij Elche voetbalt, is besmet en zit nu alleen thuis in isolatie. Hij heeft me verteld dat het toch geen makkelijk virus is", legt hij uit. "Ik hoop dat de competitie hier ook stilgelegd wordt. Ik ben hier met mijn vrouw en twee jonge kinderen en we komen constant in contact met mensen waarvan we niet weten waar ze allemaal geweest zijn", constateert Danilo. 

"In de spelersgroep is het ook moeilijk om afstand te houden van elkaar", vervolgt hij realistisch. "Voetbal is nu eenmaal een contactsport. Je bent altijd dicht bij elkaar. In de kleedkamer, in de fitness of op het veld. Dokters geven wel speciale medicatie en er is alcoholgel om goed te ontsmetten", besluit Danilo. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›