Rutten duidelijk: ''Ajax begint er niet aan, dat zegt genoeg''

0
Rutten duidelijk: ''Ajax begint er niet aan, dat zegt genoeg''

Fred Rutten maakte zich vijf geleden grote zorgen over de manier waarop wij in Nederland talenten opleiden. De oud-trainer van onder andere FC Twente, PSV en Feyenoord zag dat clubs met minder doen, meer dachten te bereiken.

Rutten ziet nu dat het inmiddels wat beter gaat. "In zijn algemeenheid zie je, als je goed kijkt, dat grote clubs wel veranderen qua trainingsmethodiek, ja, zeker Ajax en PSV", vertelt Rutten in gesprek met Voetbal International.

"In het verleden gingen die clubs op internationale grond in het laatste half uur ten onder, de periode waarin wedstrijden vaak worden beslist, maar nu zie je dat ze tot de laatste minuut de strijd aan kunnen. Ik denk te zien dat clubs bewuster bezig zijn met de ontwikkeling van het team én het individu."

Rutten vindt het belachelijk dat de KNVB overweegt geen ranglijsten meer bij te houden. "Het is een gotspe dat kinderen niet mogen ervaren wat verliezen is. De teleurstellingen die je overwint, bepalen voor een groot deel hoe je later in het leven komt te staan. Maar de bond geeft het weg. Ik zie het ook bij clubs, die gaan samenwerken. Juist die leeftijdsgroep traint dan gezamenlijk in regionale groepen, onbegrijpelijk."

"De Grote Drie, Ajax, Feyenoord en PSV, beginnen er niet aan. Dat zegt genoeg. Nu begint de KNVB een competitie voor spelers onder-21. Maar op die leeftijd moet je bij wijze van spreken al basisspeler zijn in het eerste elftal. Wat je dan krijgt, is dat je opleidt voor de breedtesport", aldus Rutten.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 5 december 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›