Knipping: ''Voor zoveel geld zal Ajax dus moeten verkopen''

0
Knipping: ''Voor zoveel geld zal Ajax dus moeten verkopen''

Vanwege het coronavirus wordt er voorlopig nog (lang) niet gevoetbald en Tom Knipping laat weten dat er daardoor 'grote zorgen' zijn in de Eredivisie. De verslaggever van Voetbal International ziet dat Ajax voor een behoorlijke uitdaging staat. 

"Ondanks Champions League-deelname en overwintering in de Europa League, rekenden we eerder op basis van de halfjaarcijfers al uit dat de regerende kampioen zal uitkomen op een operationeel tekort van 25 tot 35 miljoen. Door de coronacrisis zal dat gat eerder groter dan kleiner zijn", schrijft hij.

"Voor dit seizoen is dat geen probleem. De verkoopwinsten op Matthijs de Ligt, Kasper Dolberg en Hakim Ziyech zijn ruimschoots voldoende om dat op te vangen", constateert Knipping. "Voor de komende seizoenen ziet het er minder gunstig uit. Zo heeft Ajax flink geïnvesteerd in de selectie. De afschrijvingen op transfersommen en tekengelden zijn nu al vijftig miljoen", verklapt hij. 

"Tel daar de operationele tekorten van 25 tot 35 miljoen bij op en het seizoen wordt begonnen met 75 tot 85 miljoen in de min", legt Knipping uit. "Voor zoveel geld zal Ajax dus moeten verkopen om uit de rode cijfers te blijven en dat zal in de nieuwe spelersmarkt niet eenvoudig worden. Andere clubs kijken de Amsterdammers nu aan of ze niet wat kunnen doneren in een noodfonds, maar Ajax kan zijn reserves de komende jaren nog weleens hard nodig hebben", waarschuwt hij. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!