KNVB reageert: ''Stoppen met competitie lijkt een mogelijkheid''

0
KNVB reageert: ''Stoppen met competitie lijkt een mogelijkheid''

Premier Mark Rutte liet weten dat er vóór 1 juni geen betaald voetbal gespeeld gaat worden. De Nederlandse voetbalbond heeft gereageerd op de woorden van de premier op de persconferentie.

"Voor het betaald voetbal betekent dit dat de competities niet binnen afzienbare termijn uitgespeeld kunnen worden. Morgen bespreekt de UEFA met alle aangesloten voetbalbonden de ontstane situaties. De uitkomsten van die vergadering zijn voor ons van belang omdat we als Nederlands voetbal zo veel als mogelijk eenduidig op willen trekken met de andere competities in Europa, hoewel dat qua regelgeving een uitdaging zal betekenen", schrijft de KNVB namens Eric Gudde, Mattijs Manders en Marc Boele.

De KNVB blijft erbij om het advies van het RIVM te blijven volgen. "Het betaald voetbal volgt zoals steeds strikt het beleid van overheid en RIVM. We beraden ons nu nader. Daarbij is het belang van de nationale gezondheid het uitgangspunt, inclusief die van onze voetballers, trainers en scheidsrechters. We gaan hoe dan ook pas voetballen als het volgens het RIVM veilig is. Gezondheid staat voorop, altijd en vooral nu."

"Wij beseffen dat het voorgoed afbreken van de noodgedwongen stopgezette betaald voetbalcompetities, door ons steeds als ‘scenario 3’ betiteld, ook een mogelijkheid lijkt. Niettemin proberen we daarnaast een weg voor onze competities te vinden, welke past binnen de kaders die overheid en RIVM daarin bepalen voor ons land en die tevens aansluit bij wat UEFA morgen zal adviseren. Die route onderzoeken we omdat elk besluit ingrijpende, ook financiële gevolgen heeft voor alle betaald voetbalorganisaties en hun medewerkers."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›