FIFA wil huidig seizoen langer laten duren: ''Zeer aannemelijk''

0
FIFA wil huidig seizoen langer laten duren: ''Zeer aannemelijk''

De FIFA is niet van plan een streep door het huidige seizoen te zetten. Deze moet juist langer duren. Dat blijkt uit een concept-document van de wereldvoetbalbond met adviezen voor clubs en bonden, dat het Algemeen Dagblad heeft ingezien.

De FIFA wil een kader scheppen zodat er geschoven kan worden met de komende transferperiode en de ingangsdatum van nieuwe spelerscontracten. "Gezien de massale wens van ­nationale bonden om hun nationale competities uit te spelen, is het zeer aannemelijk dat dit zal gebeuren na de geplande eind­datum van het seizoen (lees 30 juni, red.)", citeert de krant. "Dat heeft op een aantal terreinen gevolgen."

Voor contracten die nu officieel op 30 juni eindigen wordt als het aan de FIFA ligt een nieuwe einddatum bepaald. Dat betekent dat de huidige werkgever verantwoordelijk is voor het betalen van het salaris, zelfs wanneer de speler vanaf 1 juli eigenlijk al een nieuwe club heeft.

Daarnaast geeft de FIFA het advies om te korten op salarissen, nu er niet wordt gevoetbald als gevolg van het coronacrisis. Spelers en clubs moeten hier wel mee instemmen, zoals nu al is gebeurd bij bijvoorbeeld FC Barcelona en Juventus. 

Vandaag houdt de UEFA een video-vergadering met alle 55 Europese voetbalbonden. Bij de vorige video-conferentie, die begin maart werd gehouden, werd bekend dat het EK niet komende zomer maar in 2021 wordt afgewerkt.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›