''Ajax kan in zijn eentje de Eerste Divisie wel overeind houden''

0
''Ajax kan in zijn eentje de Eerste Divisie wel overeind houden''

Zaakwaarnemer Rob Jansen verwacht een financieel zware periode voor de kleinere clubs in het betaald voetbal als gevolg van het coronavirus. Volgens de belangenbehartiger is de financiële positie van voetbalclubs op dit moment echter allesbehalve hetgeen dat moet tellen in Nederland.

"De voetbalwereld moet niet zeuren of huilen. Er is op dit moment wel iets anders aan de hand", steekt Jansen van wal in gesprek met de NOS. "Het gaat om mensenlevens. Het voetbal past zich wel aan. De voetballerij is net als de maatschappij. De onderste laag heeft veel ellende, de toplaag overleeft het allemaal wel. De middenlaag heeft flinke last. Er zal wel een noodfonds komen om de clubs te helpen. Stop de competitie. Wie heeft daar nu zin in. En Ajax kan in zijn eentje de Eerste Divisie wel overeind houden."

Het voetbal en daarmee ook de transfermarkt zullen een flinke gedaanteverwisseling ondergaan door de huidige crisis, verwacht Jansen. "Iedereen jaagt elkaar op in de voetbalwereld. Nu zal er zeker ingegrepen worden in de salarissen, maar het is een luxe-discussie. Iedereen vindt de krankzinnige bedragen van de laatste jaren normaal. Hopelijk creëert deze verschrikkelijke pandemie een normalisering in de voetbalwereld, wereldwijd welteverstaan", besluit hij.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 5 december 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›