Begrip bij spelersvakbond: ''Maar benieuwd hoe het nu verder moet''

0
Begrip bij spelersvakbond: ''Maar benieuwd hoe het nu verder moet''

Evgeniy Levchenko keek er niet raar vanop toen premier Mark Rutte gisterenavond liet weten dat er sowieso tot 1 juni niet wordt gevoetbald in Nederland. De voorzitter van de spelersvakbond VVCS heeft alle begrip voor die beslissing. 

"Het coronavirus heeft de afgelopen 24 uur weer 175 levens geëist. Dan kan je toch niet snel beginnen met voetballen", wordt Levchenko geciteerd door het Algemeen Dagblad. "De gezondheid van de spelers staat voor ons uiteraard voorop. Maar we zijn ook benieuwd hoe het nu verder moet. Zouden de eredivisie en de eerste divisie nog worden uitgespeeld?"

Volgens de oud-prof worden de komende weken cruciaal. "De horeca en scholen zijn tot 28 april dicht. Zo’n week daarvoor gaan ze bekijken of dat voldoende is. In het meest positieve geval mogen de profvoetballers op 29 april weer gaan trainen. Dan kunnen ze op 1 juni fit zijn. Als ze nog langer niet gezamenlijk kunnen trainen, dan wordt 1 juni ook lastig", vervolgt hij.

"En zelfs als we na 1 juni mogen voetballen, dan zal dat lijkt me zonder publiek moeten. En dan hebben we een kleine twee maanden nodig om de eredivisie en eerste divisie af te maken. Wat doe je dan met al die contracten die op 30 juni aflopen? Misschien komen de FIFA en UEFA met plannen om de competities af te maken. Maar dan moeten de clubs en spelers wel op een lijn komen. En wanneer begin je dan met het volgende seizoen? Er is volgend jaar zomer ook weer een EK", aldus Levchenko.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›