''Dan kan Ziyech gewoon nog een maand bij Ajax spelen''

0
''Dan kan Ziyech gewoon nog een maand bij Ajax spelen''

Tot 1 juni wordt er zeker niet gevoetbald in Nederland. De KNVB heeft nog geen duidelijkheid gegeven over het mogelijk schrappen van de competitie. Nathan van Kooperen, betrokken bij de transfer van Edson Álvarez naar Ajax, ziet nog wel een mogelijkheid.

"Dit is hét moment om ze de hele maand april volledig rust te geven, met wat aangepaste trainingsschema's", zegt Van Kooperen in gesprek met Voetbal International. "Als de voetballers dan in mei weer worden op getraind, het liefst met het team natuurlijk, dan kunnen de maanden juni en juli worden gebruikt om te voetballen."

Van Kooperen ziet een soort mini WK wel zitten in de Eredivisie voor de laatste acht speelronden en de inhaalduels AZ - Feyenoord en FC Utrecht - Ajax. "De competitie wordt in de zomer dan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Clubs hoeven niet op dure trainingskampen en we zijn dan ook af van die oefenduels die eigenlijk nergens over gaan. De competitieduels worden tenminste op goed niveau gespeeld."

De zaakwaarnemer ziet wel een taak voor de wereldvoetbalbond. "De FIFA hoeft alleen de termijn waarop spelers uit hun contract lopen wereldwijd met een maand te verlengen. Dan kan Hakim Ziyech bijvoorbeeld nog gewoon een maand bij Ajax spelen en blijven de spelers die bij Chelsea zouden vertrekken nog een maand in Londen. De clubs moeten hun spelers dan wel één maand doorbetalen. De transfermarkt verschuift dan ook een maand", aldus Van Kooperen.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›