''Dat kan de enige voetbalwinst worden van deze coronacrisis''

0
''Dat kan de enige voetbalwinst worden van deze coronacrisis''

Vanwege het coronavirus zal de bal zeker tot 1 juni nog niet rollen in Nederland en Nico Dijkshoorn verwacht dat voetbal na deze crisis nooit meer hetzelfde zal zijn. Dat laat de columnist woensdag weten in het weekblad van Voetbal International

"Nooit zal er nog een voetballer zeuren over het vele reizen", voorspelt hij. "Ze weten nu hoe het is om zes weken in een appartement te zitten met kinderen die niet hebben leren lezen, maar wel hebben leren PS4’en. Geen enkele Italiaanse voetballer gaat ooit nog zeuren over zijn salaris, het eten, gebrek aan bewondering, de medische staf of de afstand die hij moet lopen naar het trainingscomplex."

"Er gaat een generatie spelers opgroeien die midden in een competitie moest stoppen omdat buiten het stadion werd gestorven, vaak door stokoude mannen die de jonge Johan Cruijff nog zagen voetballen", vervolgt Dijkshoorn. "Ik hoop dat deze vreselijke crisis in ieder geval één goed ding oplevert: minder megalomaan gedrag van types als Zlatan Ibrahimovic en Mario Balotelli", legt hij uit. 

"Ik hoop zo dat zij gaan inzien dat je juist geen leeuw moet zijn, maar een pinguïn. Beetje lopen en waggelen, omdat je het gezellig vindt dicht tegen elkaar naar een vis te staren. Dat kan de enige voetbalwinst worden van deze coronacrisis: dat spelers, die werkelijk denken dat zij Gods geschenk op aarde zijn, gaan beseffen dat de échte heldendaden op een heel wat minder romantische plek worden verricht: in een plastic pak aan een ziekenhuisbed", besluit Dijkshoorn. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!