''Ten Hag en ik zijn geen typische Ajacieden, maar daar had Ajax behoefte aan''

0
''Ten Hag en ik zijn geen typische Ajacieden, maar daar had Ajax behoefte aan''

Alfred Schreuder is sinds zijn vertrek bij Ajax hoofdtrainer bij TSG Hoffenheim. De oefenmeester was in het verleden ook in dienst van FC Twente en Feyenoord en merkt veel verschil.

"Ik heb bij veel clubs gewerkt waar altijd wel iets gebeurd. FC Twente, Feyenoord en natuurlijk Ajax. Daar is het altijd hectisch", zegt Schreuder in gesprek met ELF Voetbal. "Hier is het rustig en daar voel ik me prettig bij."

Bij Ajax werkte Schreuder samen met veel sterspelers, waar hij trots op is. "Ik kan alleen maar blij zijn dat ik met zulke spelers heb mogen werken", vervolgt de oefenmeester, die het niets helemaal eens is met het feit dat zij weinig aanwijzingen nodig hebben. "De spelers moeten het eerst wel eens zijn met onze ideeën. Er zijn veel harde discussies geweest, maar als je dezelfde kant op staat, is het makkelijk werken met zulke toppers."

"Een coach is zo goed als zijn spelers, dat is waar. Maar je moet ook met mensen om kunnen gaan. Goede spelers zijn waardevol, maar een goed team is misschien nog wel belangrijker", gaat Schreuder verder. "Ik ben een verbinder. Van financieel directeur tot koffiejuffrouw. Als niet iedereen hetzelfde denkt, dan wordt het niks."

Voorafgaand had niemand verwacht dat Erik ten Hag en Schreuder succesvol zouden worden. "Wij waren geen typische Ajax-mensen, maar Ajax besefte dat de behoefte daar lag en sindsdien hebben wij ons altijd gesteund gevoeld", besluit Schreuder.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 28 november 2020
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›