''Wie wil nou niet voor Barcelona voetballen als 12-jarige''

0
''Wie wil nou niet voor Barcelona voetballen als 12-jarige''

Bobby Adekayne speelde in de jeugd bij allerlei topclubs, maar doorbreken deed hij nog niet. Sinds afgelopen zomer speelt hij bij Lazio, waar hij nog geen minuut speelde. Adekayne is geboren in Nigeria, maar is al sinds zijn geboorte fan van Ajax.

"Ik voetbalde weleens met Nous, als hij bij ons op het pleintje kwam. Toen vroeg ik waar hij voetbalde. Bij Ajax? Wow, Ajax! Zijn vader zei dat ik hard moest werken en dat ik dan ooit ook bij Ajax zou komen. Ik zei direct: 'Ik wil bij Ajax voetballen, dus schrijf me maar in'. Wist ik veel hoe dat werkte. Maar toen moest ik beginnen bij een amateurclub", herinnert Adekayne zich nog in gesprek met ELF Voetbal.

Uiteindelijk werd Adekayne gescout door Ajax, maar dat was niet zijn eerste club. "Eerst kwamen ADO Den Haag en Feyenoord, maar ik wilde per se naar Ajax. Via via hoorde ik van een talentendag bij Ajax. Dit was mijn kans. Eenmaal aangekomen zag ik zoveel spelers. Een jongen viel me op, want hij kon hooghouden. Dat kon ik nog helemaal niet. Het enige wat ik deed, was een bal pakken, rennen en scoren. Toen ik zijn naam vroeg, hoorde ik Justin Kluivert, die naam kende ik van televisie."

"Al na één ronde, van de vier rondes, kreeg ik een brief. Ik dacht: 'Ik zou wel niet weer terug hoeven komen', maar mijn vader begon te lezen en ze wilden mij maar al te graag bij Ajax. Ik sprong een gat in de lucht. Het beste gevoel van mijn leven", vervolgt Adekayne, die zijn vertrek ook nog goed herinnert. "Barcelona was geïnteresseerd in mij en wilde mij op 12-jarige leeftijd halen. Ik moest het zeggen tegen de trainers waar ik zo'n goede band mee had. Ze waren boos en wilde mij overtuigen om in Nederland te blijven. Maar wie wil nou niet voor Barcelona voetballen als 12-jarige."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›