Keiharde kritiek op KNVB: ''Hoe naïef ben je? Ze zijn knettergek''

0
Keiharde kritiek op KNVB: ''Hoe naïef ben je? Ze zijn knettergek''

Rob Jansen vindt het heel raar hoe de KNVB optreedt. Volgens de zaakwaarnemer is er maar één oplossing voor het afmaken van de competitie, namelijk een streep door het huidige seizoen.

"Hoe naïef ben je?", vraagt Jansen zich af tegenover VTBL. "Er is geen enkele reden om met gevaar voor de gezondheid over een paar maanden te gaan voetballen. Er is geen sportieve, gerechtvaardigde manier om de competities uit te spelen. Wel een economische, maar op dit moment kost alles geld hoor."

"Bovendien zijn sommige spelers per 1 juli weg, omdat hun huidige contract dan is afgelopen, of ze hebben al ergens anders getekend. Laten we Hakim Ziyech maar weer eens als voorbeeld nemen. Stel: het wordt zo geregeld, dat hij na 1 juli nog speler van Ajax mag zijn. En Chelsea gaat daarmee akkoord. Dan is het nog aan de speler om dat te accepteren."

Jansen denkt dat er een groot verschil kan ontstaan als Ziyech na 30 juni nog voor Ajax moet spelen. "Ziyech kan na 1 juli veel meer gaan verdienen bij Chelsea. Wie gaat dat verschil betalen? Je hebt ook met de mening van de speler te maken. Hij kan arbeidsrechtelijk gezien weigeren terug te gaan. Als Hakim dat uit goede wil wél doet, wie staat er dan garant als hij in die verlengde periode zwaar geblesseerd raakt bij Ajax? Het is absurd."

"Laat de competitie gewoon klaar zijn. Waarom uitstel van executie? We nemen de stand van dit moment als eindstand en bepalen daarop de plaatsen voor Europees voetbal. Er is geen kampioen, er wordt geen schaal of KNVB-beker uitgereikt. We beginnen in augustus met een gloednieuw seizoen. 2019/'20 gaat de geschiedenis in als competitieloos", aldus Jansen.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 28 november 2020
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›