Onthulling over Ajax-opleiding: ''Ontwikkeling van individu staat centraal''

0
Onthulling over Ajax-opleiding: ''Ontwikkeling van individu staat centraal''

Ajax staat al sinds de oprichting bekend om de goede jeugdopleiding. Said Ouaali is Hoofd Jeugdopleiding bij Ajax en doet dat met veel plezier. "Ajax leidt spelers op die op Champions League-niveau het verschil kunnen maken."

"Wat bijzonder is aan de jeugdopleiding van Ajax?", herhaalt Ouaali de vraag in Voetbal International. "Dat is dat we de ontwikkeling van het individu binnen het team centraal stellen. De wedstrijden zijn een middel om het talent te blijven ontwikkelen. Ze zijn niet een doel op zich. Er is continu overleg over één vraag: Wat is het beste voor de ontwikkeling?"

De Amsterdamse jeugd staat voor aanvallend voetbal. "Aanvallend is het belangrijk dat we de linies kort op elkaar toch ruimte creëren. Tegenstanders lokken om daarna gebruik te maken van de ruimtes die ze weggeven", vervolgt Ouaali. "We hebben de bal het liefst in de as, denken diep voor breed, om een overtal te creëren."

"We verdedigen daarnaast altijd vooruit. Ook als we de bal niet hebben, creëren we een overtal om agressief op de bal te jagen. Dat doen we samen en we moeten de bal binnen een paar seconden weer terug hebben", sluit Ouaali af.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 13 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›