''De speeltijd voor jeugd is hoe dan ook teruggelopen''

0
''De speeltijd voor jeugd is hoe dan ook teruggelopen''

Ajax haalde vorig seizoen nog de halve finale van de Champions League, maar dit jaar is het allemaal een stuk minder. Bas van de Hoven ziet dat dit seizoen minder jeugd doorbreekt bij Ajax.

"De succesploeg die het vorige seizoen in de Champions League de halve finale haalde, werd door de Amsterdammers met trots omgedoopt tot The Class of 2019. In 2018 hadden een paar van de uitblinkers al de gelegenheid gehad om volop ervaring op te doen, om door te groeien naar het absolute topniveau", schrijft Van de Hoven in Voetbal International.

De Amsterdammers schreven geschiedenis met de jonge ploeg. "Bij geen club in de Eredivisie kregen spelers van maximaal twintig jaar in de voorbije drie jaar in één seizoen zoveel speeltijd als bij Ajax in het seizoen 2017/2018", vervolgt Van de Hoven. "Een gouden generatie stond op, met voorop Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt."

"Na het vertrek van die twee werd het kapitaal van de selectie verbreed. Blokkeren de aankopen het pad voor de Ajax-jeugd? Of is het wachten op een volgende sterke lichting? De speeltijd voor jeugd is hoe dan ook teruggelopen", sluit Van de Hoven af.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 13 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›