Overmars: ''De UEFA heeft ook baat bij die honderden miljoenen''

0
Overmars: ''De UEFA heeft ook baat bij die honderden miljoenen''

De KNVB kwam vandaag met het statement dat het zich voorlopig achter de UEFA en de FIFA zal plaatsen als het gaat om het vervolg van de competitie. Ze willen niet anders handelen dan andere Europese competities. Marc Overmars snapt dat niet.

"Ik had gehoopt dat de KNVB een zelfstandige beslissing zou nemen, maar in plaats daarvan verschuilt men zich achter de UEFA", zegt de directeur van Ajax woensdagavond tegenover De Telegraaf. "Wij zijn in Nederland niet zo afhankelijk van de tv-gelden als de competities in Spanje, Engeland, Italië en Duitsland.

Overmars denkt dat er meer achter de beslissingen van de UEFA zit. "Ik denk dat de grote landen de UEFA onder druk hebben gezet om ten koste van alles door te voetballen. En de UEFA heeft daar ook baat bij, omdat het wel of niet uitspelen van de Champions League een verschil betekent van honderden miljoenen euro."

"Ik vergelijk de UEFA en de KNVB op dit moment een beetje met de Amerikaanse president Donald Trump van een week geleden: de economie is belangrijker dan het coronavirus. Hallo! Er gaan in Nederland elke dag meer dan honderd mensen dood aan de gevolgen van het coronavirus", aldus Overmars.

 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 22 April 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›