Jonk: ''Het was in het belang van De Ligt, niet van het team''

0
Jonk: ''Het was in het belang van De Ligt, niet van het team''

Ruben Jongkind en Wim Jonk waren jarenlang actief in de jeugdopleiding van Ajax, maar zijn momenteel in dienst van FC Volendam. Zij posteerden Matthijs de Ligt bijvoorbeeld op het middenveld.

"Hij was een zogenoemde vroegrijper en toen hij in de middenbouw terecht kwam, werd het wel duidelijk dat hij uiteindelijk de meeste potentie had als centrale verdediger. Maar we hebben Matthijs bewust toch heel lang op het middenveld laten spelen, zodat zijn techniek, handelingssnelheid en spelinzicht konden verbeteren", zegt Jonk tegenover Voetbal International

Volgens Jonk was het niet het beste voor het elftal, maar wel voor het individu van De Ligt. "Dit was niet in het belang van de trainer die wilde winnen met zijn jeugdteam, want Matthijs achterin was natuurlijk een rots in de branding geweest. Maar het was wél in het belang van Matthijs, want daardoor onderscheidt hij zich nu van andere verdedigers met zijn kwaliteiten aan de bal, zijn spelinzicht en zijn leiderschapskwaliteiten."

"Een goed voorbeeld is Noussair Mazraoui. Nous was zeer laat rijp, geboren in november uit de lichting Van de Beek, Nouri en Dekker. Hij stond vaak op wegsturen of twijfel, maar doordat we gemixed gingen trainen werd duidelijk dat hij met kop en schouders uitstak boven zijn leeftijdgenoten die een team lager speelden", aldus Jonk.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›