Derksen: ''Ajax Champions League in en inkomsten verdelen met AZ''

0
Derksen: ''Ajax Champions League in en inkomsten verdelen met AZ''

Als het aan Johan Derksen ligt wordt de Eredivisie niet hervat. Volgens de journalist kan de competitie moeiteloos stil worden gelegd.

"Er is maar één groot probleem. Wie gaat er naar de Champions League, Ajax of AZ?", zegt Derksen bij Veronica Inside. "Want dat gaat het om het grote geld. Ik denk dat beide heel graag naar de Champions League willen. Je kunt niet zeggen: Die gaat en die niet. Ajax heeft een beter doelsaldo, maar AZ heeft twee keer van Ajax gewonnen", aldus de journalist.

Derksen ziet een beslissende finale tussen Ajax en AZ ook niet zitten. "Dat is ook onrealistisch", meent hij. "Dat is een heel moeilijk probleem. Of je zegt: Ajax gaat naar de Champions League en de inkomsten worden verdeeld tussen Ajax en AZ. Dat ze allebei vijftig procent opstrijken. AZ is nu in staat om ook het grote geld van de Champions te innen. Dat kun je die club niet zo maar ontzeggen."

Het amateurvoetbal is al stopgezet en dat vindt Derksen 'niet onverstandig'. "Bij het profvoetbal staan er hele grote financiële bedragen op het spel, dus ze moeten daar even genuanceerder zijn in de beslissing", beseft hij. "Ik denk dat we deze competitie kunnen vergeten, want ik kan me niet voorstellen dat Mark Rutte op 1 juni zegt: Ga jullie gang maar, lang leve de lol", besluit Derksen. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 28 november 2020
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›