Ten Hag pessimistisch: ''Ik ben bang dat het gewoon doorgaat''

0
Ten Hag pessimistisch: ''Ik ben bang dat het gewoon doorgaat''

Erik ten Hag had eerder een hele uitgesproken mening over het opleiden van jeugd. Volgens de oefenmeester van Ajax is er de laatste jaren wel iets veranderd in zijn denken.

"Natuurlijk, voetbal evolueert en als trainer verander je mee. Wat je hebt, laat je niet los, maar je voegt van alles toe aan je visie over voetbal en opleiden. Dat proces stopt nooit", legt Ten Hag uit in Voetbal International.

De Tukker is niet te spreken over de aansluiting van de jeugd. "De verankering tussen betaald en amateurvoetbal ontbreekt nog steeds. Amateurs willen of kunnen het zich niet veroorloven te promoveren naar het profvoetbal. Hierdoor ontbreekt de prikkel voor een promotie-/degradatieregeling. Daardoor zijn er te weinig wedstrijden waar het belang groot is."

"Wij hebben veel beloften die niet goed worden opgeleid, of in ieder geval zonder weerstand. Dat kan toch niet?", vraagt Ten Hag zich hardop af. "Daar hebben we de komende tien jaar de gevolgen van. Ik ben bang dat het gewoon doorgaat. Wij leiden spelers meer op voor de breedte in plaats van dat ze de concurrentie met het eerste elftal aan kunnen gaan."

Ten Hag heeft wel een oplossing. "Ik ben voorstander van zestien clubs in de Eredivisie en de Jupiler League met verplichte promotie en degradatie en beloftenteams die tot in maximaal de tweede divisie kunnen spelen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!