Forse kritiek op Overmars: ''Dat hoor ik hem echter niet zeggen''

0
Forse kritiek op Overmars: ''Dat hoor ik hem echter niet zeggen''

Tom Knipping is allesbehalve tevreden over de woorden van Marc Overmars. De journalist van Voetbal International vindt het maar een teken van zwakte van de Ajax-directeur.

"Het lijkt erop dat als je het seizoen zou doorstrepen Ajax de nummer één is en als je de huidige stand neemt, is Ajax ook de nummer één. Dan wil Overmars aanspraak maken op de Champions League-pot van veertig miljoen euro. Het was sterk geweest als hij had gezegd: dat geld gaan we met zijn achttienen verdelen, want daar hebben wij in principe geen recht op omdat we geen kampioen zijn geworden", zegt Knipping bij Voetbal International.

De journalist heeft het anders geïnterpreteerd. "Dat hoor ik hem echter niet zeggen. Hij zegt alleen: we zijn bezig met een noodfonds. Geld dat al was betaald door Ajax als subsidie voor clubs om grasvelden aan te leggen, mogen ze nu voor iets anders gebruiken. Dat is de sigaar uit eigen doos en daarnaast is het peanuts. Twee miljoen, terwijl je zelf veertig miljoen gaat verdienen als je niet eens kampioen bent geworden. Eerlijk gezegd vind ik het niet zo'n heel sterk verhaal."

"Clubs willen graag duidelijkheid, maar ook bij het nu stoppen van de competitie is er geen duidelijkheid. Je weet dan nog steeds niet wanneer een nieuw seizoen kan beginnen. Je kunt geen seizoenkaarten verkopen, geen skyboxen verhuren, geen sponsors aantrekken en je kunt geen spelers aankopen of vertrekken. Je bent afhankelijk van het virus. Dat moet iedereen accepteren, ook de directeuren in het voetbal", besluit Knipping.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!