''Denk je dat een burgemeester zomers een risicowedstrijd toestaat?''

0
''Denk je dat een burgemeester zomers een risicowedstrijd toestaat?''

De voormalig directeur van de Federatie Betaald Voetbalorganisatie (FBO), Gerard Slager, haalt hard uit naar de KNVB, de UEFA en de FIFA. Slager vindt het belachelijk dat er überhaupt gesproken wordt over 3 augustus als einddatum.

"Ze veranderen tussentijds de spelregels en gaan gewoon compleet voorbij aan de maatschappij", zo vertelt Slager in gesprek met De Telegraaf.

"Alsof de voetballerij daar geen onderdeel van uitmaakt en iedereen zich heeft te schikken. Denk je dat de burgemeester als verantwoordelijke voor de openbare orde met een onderbezetting van het politiekorps middenin de zomervakantie zomaar toestaat om risicowedstrijden te organiseren?"

"Maar organisaties als KNVB, UEFA en FIFA denken zich alles te kunnen permitteren omdat ze de voetballerij vormen en nog steeds vermoeden maatschappelijk een uitzonderingspositie in te nemen in deze crisistijd. Hoe kortzichtig."

"Het nationaal belang is ondergeschikt aan het belang van een paar personen, die namens de Nederlandse voetbalbond in allerlei dikbetaalde UEFA-commissies zitten. Wie bijt de hand waaruit hij wordt gevoed?", aldus Slager.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 7 February 2021
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›