Zeefuik was bijna PSV'er: ''Daar stak mijn moeder een stokje voor''

0
Zeefuik was bijna PSV'er: ''Daar stak mijn moeder een stokje voor''

FC Groningen-verdediger Deyovaisio Zeefuik doorliep de jeugdopleiding van Ajax, en behoort nu tot één van de beste verdedigers van de Eredivisie. Het had wel weinig gescheeld of Zeefuik was jeugdspeler van PSV geweest in plaats van Ajax.

"Altijd met voetbal bezig, dat was mijn uitlaatklep", blikt Zeefuik terug op zijn jeugd in gesprek met Supportersvereniging FC Groningen. "Het had trouwens niks gescheeld of ik had voor PSV gespeeld. Die hadden me al op vroege leeftijd gescout en ik heb daar even stage gelopen. Ik mocht er beginnen, maar daar stak mijn moeder een stokje voor. Ik was te jong vond ze, want ik moest ook in Brabant wonen."

Een misgelopen kans bij PSV werd een nieuwe kans bij Ajax. "Wat later kwam Ajax en zo zie je maar hoe raar het kan lopen in het leven. Ik denk dat niemand mij nu als potentiële PSV-speler had gezien, haha!"

Zeefuik heeft jarenlang in de jeugd van Ajax gespeeld, voordat hij in 2018 naar FC Groningen vertrok. De verdediger is uitgegroeid tot één van de beste rechtsbacks van Nederland. "Bij Ajax was ik nog een jongetje, bij FC Groningen ben ik een man geworden", aldus Zeefuik.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 24 januari 2021
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›