Afblazen Eredivisie 'kwestie van tijd': ''Solidariteit ver te zoeken''

0
Afblazen Eredivisie 'kwestie van tijd': ''Solidariteit ver te zoeken''

Ajax, PSV, AZ, PEC Zwolle, Fortuna Sittard, ADO Den Haag en RKC Waalwijk hebben aangegeven de Eredivisie graag per direct beëindigd te zien worden. Valentijn Driessen verwacht dat de wens van die club gehonoreerd zal worden.

Feyenoord, FC Utrecht, Willem II, Vitesse, Sparta en FC Groningen vinden het nog te vroeg en volgen voorlopig de lijn van de KNVB. VVV-Venlo, FC Twente, Heracles Almelo, SC Heerenveen en FC Emmen willen zich nog niet duidelijk uitspreken.

"KNVB-directeur Eric Gudde, Eredivisie-directeur Mattijs Manders en Eerste Divisie-directeur Marc Boele proberen intussen te redden wat er te redden valt in hun ogen", schrijft Driessen in De Telegraaf. "Volgens KNVB, ECV en CED hakt stoppen er financieel zwaarder in dan het competitie-einde door te schuiven naar uiterlijk 3 augustus."

Volgens Driessen zijn Gudde en Manders door de ontwikkelingen van gisteren in 'hun hemd gezet'. "De door hun geschetste solidariteit is ver te zoeken. Al langer wordt het duo een gebrek aan leiderschap verweten en dat ze zich verschuilen en achter de UEFA aanhobbelen. Het duo wordt steeds meer ingehaald door de harde realiteit en hoewel ze (nog) niet capituleren, kan dat een kwestie van tijd zijn."

De KNVB hoeft volgens de journalist niet te vrezen voor straffen van de UEFA als de competitie stopt. "Het voortijdig beëindigen van de huidige competitie valt namelijk volledig toe te schrijven aan de genomen kabinetsmaatregelen om het coronavirus de baas te worden."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 13 september 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›