Janssen: ''Het is logisch dat Ajax meer recht heeft dan FC Emmen''

0
Janssen: ''Het is logisch dat Ajax meer recht heeft dan FC Emmen''

Theo Janssen verwacht niet dat de Eredivisie nog uitgespeeld wordt. De oud-speler van FC Twente vindt dat de KNVB snel duidelijkheid moet geven.

"Het is klaar, lijkt me. Je kan blijven rekken en blijven schuiven, maar vrijwel iedereen snakt naar duidelijkheid. Dat blijkt nu ook uit de statements van AZ en PSV", zegt Janssen in gesprek met de NOS. "Ik kan mij niet voorstellen dat de KNVB deze signalen gaat negeren, ook al zijn er clubs die wel door willen."

Janssen snapt dat AZ zou balen, omdat het de titel misloopt bij het stilleggen van de competitie. "Als voetbaldier zou ik het begrijpen als AZ zou zeggen: we willen door en strijden om de titel. Gelijk in punten met Ajax en de finish in zicht... Dan wil je er toch vol voor gaan?", aldus de oud-prof, die lovend is over AZ. "Daarom vind ik het een groots gebaar dat ze in Alkmaar een punt achter dit seizoen willen zetten."

"Een kampioen hoeft er van mij niet worden aangewezen", vervolgt Janssen. "Wel vind ik dat het prijzengeld, met onder meer de televisiegelden, op een hoop moet worden gegooid en eerlijker moet worden verdeeld. Het is logisch dat Ajax recht heeft op meer dan bijvoorbeeld FC Emmen, maar laten we de marges wat kleiner maken."

Janssen weet dat een aantal clubs zich heeft uitgesproken over het vervolg van de competitie. "Het voetballand is verdeeld. Een aantal clubs was het wachten beu. Je kan van alles vinden van de uitspraken van Marc Overmars, maar Ajax gaf wel een duidelijk signaal af."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 14 August 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›