De Haan over Ajax, Feyenoord en PSV: ''Vind het een slechte zaak''

0
De Haan over Ajax, Feyenoord en PSV: ''Vind het een slechte zaak''

Ajax heeft een paar geleden samen met Feyenoord, PSV, AZ, Vitesse en FC Utrecht een herenakkoord gesloten om niet te shoppen in elkaars jeugdopleiding. Voormalig trainer Foppe de Haan is het niet eens met dit besluit.

"De jeugdcompetities zijn/worden anders opgezet waardoor er meer continuïteit ontstaat en meer weerstand. De KNVB en de clubs moeten hierin gezamenlijk optrekken, samenwerken en naar elkaar luisteren is noodzakelijk. En vooral: elkaar geen vliegen afvangen", zegt De Haan in Voetbal International.

"Wat dat betreft vind ik het een slechte zaak dat de topclubs een soort afspraak hebben om van elkaars toptalenten af te blijven", vervolgt hij. "Los van de vraag of ze zich er aan houden, gaat het dan weer ten koste van de clubs daaronder, die ook veel energie en geld investeren en uiteindelijk voor een groot deel van hun opleiding bestaan. Dus in feite hol je je eigen competitie uit, met als gevolg weinig weerstand op het hoogste niveau. Alhoewel dat voor dit jaar minder opgaat, zie de huidige stand."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›