Jansma hekelt Overmars: ''Het is eigenbelang, puur eigenbelang''

0
Jansma hekelt Overmars: ''Het is eigenbelang, puur eigenbelang''

Als het aan Marc Overmars ligt, wordt er dit seizoen vanwege het coronavirus niet meer gevoetbald in de Eredivisie. Kees Jansma heeft zich echter geweldig gestoord aan de uitlatingen van de technisch directeur van Ajax.

"Ja, het is nogal gênant", sprak hij bij NOS Studio Sport. "Ongeveer heel Nederland volgt de overheid en het RIVM. En wat denk je: uitgerekend de voetballerij heeft daar maling aan. De een zegt doorgaan, de ander zegt stoppen. Terwijl met één mond praten toch afgesproken was."

Waarom klapte Overmars dan toch uit de school tegenover de Telegraaf? "Een politiek spel of een hartstochtelijke kreet", redeneert hij. "Ik hoor het iedereen zeggen - en had ik dat bewijs maar: het is eigenbelang, puur eigenbelang. Ik sluit het niet uit, maar je weet het niet zeker", aldus Jansma.  

"Je weet ook niet zeker of Edwin van der Sar (algemeen directeur van Ajax én vice-voorzitter van de ECA, red.) geweten heeft van het interview", vervolgt hij realistisch. "Dat is nog steeds onbekend. De brief van de UEFA, die ook is ondertekend door de ECA, staat nogal haaks op wat een belangrijke medewerker (Overmars, red.) van hem heeft losgelaten die woensdag."

Jansma weet dat er ondertussen in Nederland grote verdeeldheid heerst. "Ik vind het gênant omdat die clubs met elkaar hebben afgesproken dat ze tot in elk geval de conferencecall van dinsdag 7 april met één mond zouden praten. Het is typerend voor de voetballerij dat ze daar niet in geslaagd zijn", foetert hij. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 28 november 2020
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›