Waterreus: ''In het geval van Ajax heb ik daar zo mijn twijfels over''

0
Waterreus: ''In het geval van Ajax heb ik daar zo mijn twijfels over''

Ronald Waterreus heeft in zijn column hard uitgehaald naar Marc Overmars. De voormalig profvoetballer, die jarenlang onder contract stond bij PSV, is daarentegen vol lof over de bestuurders van AZ en RKC Waalwijk. 

"Robert Eenhoorn wil zelfs de titelrace met AZ opofferen nu duizenden mensen vechten voor hun leven", schrijft hij op de website van de Limburger. "Dan toon je tenminste echt ballen. Dan sta je ergens voor als directeur. Dan ben je principieel. In het geval van Ajax heb ik daar zo mijn twijfels over. Al was het maar omdat ze die twijfels zelf in de hand hebben gewerkt", constateert Waterreus. 

"Kort nadat Overmars opgeroepen had tot een onmiddellijke stop van de eredivisie, lag er in de Arena een brief van de UEFA op de mat", blikt hij terug. "Ondertekend door de European Club Association, de organisatie waarvan Overmars' baas Edwin van der Sar de vice-voorzitter is. Strekking ervan: landen die hun competities stilleggen verspelen wellicht hun recht op Europees voetbal voor clubs." 

"Eens kijken hoe principieel Overmars de komende dagen nu echt is", vervolgt Waterreus. "Als hij lef heeft verschuilt hij zich niet achter de KNVB en stapt hij morgen -wanneer in Zeist weer vergaderd wordt- nog uit de eredivisie met Ajax. Ook als ze in Amsterdam daardoor kunnen fluiten naar Europa. Doet hij dat niet, dat moet hij het nooit meer over principes hebben", stelt hij. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 28 november 2020
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›