Kritiek uit Groningen: ''Raar wat veel clubs doen, Ajax vooral''

0
Kritiek uit Groningen: ''Raar wat veel clubs doen, Ajax vooral''

De clubs in de Eredivisie liggen met elkaar in de clinch over het vervolg van de competitie. Veel clubs willen dat de competitie per direct beëindigd wordt, maar andere clubs hebben nog belangen en hopen op een vervolg.

"Het is raar wat veel clubs doen", zegt FC Groningen-watcher Stefan Bleeker bij RTV Noord. "Ajax vooral, en PSV doet er inmiddels ook aan mee. Er is afgesproken om uit één mond te praten en niet allemaal voor eigen parochie te gaan preken. Maar dat gebeurt nu dus wel."

"Ajax heeft er alle belang bij dat de competitie stopt, omdat ze dan als eerste eindigen en naar de Champions League gaan", vervolgt Bleeker. "PEC en ADO, die op punt staan van degraderen, hebben ook zo hun eigen belangen. Heel bijzonder dat ze dit doen."

"De verdenking dat dat eigen belang meespeelt laden ze wel op zich", vult Wim Masker van de Groninger Gezinsbode aan. "Van clubs voor wie veel minder op het spel staat, zoals FC Groningen, hebben we nog niks gehoord. Groningen is een middle of the road-club: degradeert en gaat niet rechtstreeks Europa in. Groningen houdt zich dus op de vlakte."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›