KNVB regelt steunpakket van elf miljoen: ''Alle clubs hard nodig''

0
KNVB regelt steunpakket van elf miljoen: ''Alle clubs hard nodig''

De KNVB komt met een financieel steunpakket voor de Nederlandse clubs in het betaalde voetbal. Daarnaast helpt de Nederlandse voetbalbond in samenwerking met de Oranjespelers (Nederlands elftal, de OranjeLeeuwinnen en Jong Oranje) en hoofdsponsor ING de amateurclubs met een financiële bijdrage tijdens de coronacrisis.

"Het gaat om een combinatie van donaties, maatregelen en tegemoetkomingen die in totaal een bedrag van 11 miljoen euro vertegenwoordigen", laat de KNVB weten op de officiële website. "Om de financiële consequenties van de crisis voor clubs enigszins te beperken, is het steunpakket van de Oranjespelers, ING en KNVB opgezet."

De totale steun vanuit de KNVB voor het betaald voetbal is opgebouwd uit het versneld beschikbaar stellen van middelen en het met een halfjaar opschorten van de aflossingen op de leningen die sommige clubs bij de bond hebben, en daarnaast gaat de KNVB uit de eigen reserves van de sectie betaald voetbal gelden vrijmaken om de clubs te ondersteunen in het overbruggen van deze periode.

De KNVB rekent daarbij op onderlinge solidariteit bij de clubs. "Van de kleinste betaaldvoetbalorganisaties tot de clubs die Europees voetbal spelen. Voor sterke en aantrekkelijke Nederlandse betaaldvoetbalcompetities zijn alle clubs hard nodig", aldus de voetbalbond.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 14 August 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›