Janssen wijst op macht UEFA: ''Ze knoeiden gewoon met de thermometer''

0
Janssen wijst op macht UEFA: ''Ze knoeiden gewoon met de thermometer''

Theo Janssen hoopt dat er snel duidelijkheid komt over het wel of niet uitspelen van het huidige seizoen. De oud-speler van onder meer Ajax, FC Twente en Vitesse weet dat die beslissing door maar één partij gemaakt wordt: de UEFA. 

"De UEFA heeft gewoon heel veel macht. Een groot deel van de clubs en de voetballers wil stoppen met dit seizoen. De KNVB staat ook onder druk, want als er sancties komen en clubs mogen Europa niet in, wordt het heel erg lastig", tekent Omroep Gelderland op uit de mond van Janssen. 

Of er in juni weer gevoetbald wordt? Ook Janssen heeft het antwoord niet. "Want bij een wedstrijd praat je over elf tegen elf, zeven wissels per team en tegenwoordig soms zelfs twaalf. En dan nog de mensen eromheen, je zit zo boven de vijftig man. Ik betwijfel of dat tegen die tijd weer kan. Ik hoop van wel", vervolgt hij.

Janssen weet echter hoe het eraan toegaat op de burelen van de Europese voetbalbond. "Zal ik eens een rare vergelijking maken? Wij speelden met Twente ooit een Europese wedstrijd uit tegen Rubin Kazan. De grens om te spelen lag bij vijftien graden onder nul, maar het was min twintig. Ze hebben toen gewoon geknoeid met de thermometer, want de UEFA wilde dat het doorging. En dus speelden we die wedstrijd. Wat de UEFA wil, gebeurt", aldus Janssen.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 14 August 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›