Nijland verbaasd over Overmars: ''Heb hem hoog zitten''

0
Nijland verbaasd over Overmars: ''Heb hem hoog zitten''

Vanwege de coronacrisis ligt het Nederlandse profvoetbal op dit moment stil. Voormalig FC Groningen-directeur Hans Nijland ziet dat ze in Duitsland alweer op het veld staan, terwijl in Nederland daar nog lang niet aan gedacht wordt.

"Dat gebeurt bijvoorbeeld in München. Dat doen ze daar in heel kleine groepjes. Neem van mij aan dat een instituut als Bayern, als topclub een voorbeeld voor de hele wereld, dat echt wel op verantwoorde wijze doet", zo vertelt Nijland in gesprek met het Dagblad van het Noorden.

"Ze slagen er in de Bundesliga wel in uit één mond te spreken", vervolgt Nijland. "Sterker nog, de clubs in de eerste en de tweede Bundesliga hebben samen een masterplan opgesteld met daarin een financieel fonds, waarmee de minder bedeelde clubs overeind gehouden zullen worden."

Nijland mist de solidariteit in Nederland, die in Duitsland wel te zien is. "Daar spreekt de solidariteit en eendracht uit die in Nederland op dit moment ver te zoeken is. In die zin heeft het me wel een beetje verbaasd dat Marc Overmars, iemand die ik zeer goed ken en hoog heb zitten, de eredivisie vorige week op eigen initiatief meteen dood verklaarde. Ik hoop dat de clubs deze week op één lijn komen", aldus Nijland.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 14 August 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›