''Denk niet dat geld terugvragen bij supporters hoge prioriteit heeft''

0
''Denk niet dat geld terugvragen bij supporters hoge prioriteit heeft''

Veel voetbalsupporters geven aan geen compensatie voor hun seizoenskaarten te willen, mocht de competitie niet meer hervat worden. Clubs als Ajax, PSV en ook FC Groningen hebben aangegeven toch te gaan kijken naar een eventuele compensatie voor de fans.

Matthijs Keuning, voorzitter van het Supporterscollectief Nederland, merkt dat fans liever geen geld terug willen. "Ik denk niet dat geld terugvragen bij veel supporters nu hoge prioriteit heeft", zo vertelt Keuning in gesprek met Trouw. "De meesten zullen hun club nu ook willen steunen. Het lijkt me wel terecht als er later wel gekeken wordt naar een of andere korting."

Marjan Olfers is hoogleraar Sport en Recht, en zij hoopt dat mensen coulant zullen zijn naar hun club, maar ook naar de amateurverenigingen. "Het consumentenrecht schrijft voor dat je in principe geld terug zou kunnen krijgen als niet geleverd wordt wat je afgesproken hebt. Maar dat is puur juridisch. Ik hoop dat mensen coulant zullen zijn voor hun club die het nu zo moeilijk heeft, en solidair zijn met al die vrijwilligers die proberen in hun vrije tijd hun vereniging overeind te houden."

Olfers hoopt dat de seizoenskaarthouders van alle 38 profclubs coulant blijven tegenover hun favoriete club, ondanks dat ze een deel van de thuiswedstrijden moeten missen. "Dit is een heel bijzondere situatie van overmacht voor de clubs", aldus Olfers.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 28 november 2020
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›