Voetbaladvocaat: ''De KNVB stuurt aan op competitievervalsing''

0
Voetbaladvocaat: ''De KNVB stuurt aan op competitievervalsing''

Vanwege het coronavirus kan er voorlopig nog (lang) niet gevoetbald worden in Nederland. De bekende voetbaladvocaat Jan Kabalt, zoon van voormalig FC Utrecht-bestuurder Ab, adviseert de KNVB om een streep onder het seizoen te zetten. 

"Essentieel is het einde van de competitie", legt hij uit in gesprek met de Telegraaf. "Dat staat nu voor 24 mei gepland. Tot 1 juni geldt er van overheidswege een verbod op evenementen, waarvoor een vergunning is vereist. Premier Rutte zei dinsdag dat het betaald voetbal daar ook onder valt. En dus kan algemeen directeur Eric Gudde dinsdag de stekker eruit trekken", aldus Kabalt. 

Gudde kan daarmee een 'ongelooflijke chaos' voorkomen. "Want die komt er als er na 1 juli wordt gevoetbald", vervolgt Kabalt, die veel lastige onderwerpen ziet. "Wie betaalt het als Hakim Ziyech wel twee maanden langer bij Ajax wil spelen? En wat indien Ajax op 1 juli Myron Boadu en Calvin Stengs van AZ koopt? Kan Ajax zo zijn grote concurrent AZ verzwakken?"

"En krijgen clubs die spelers hebben verhuurd en er slecht voor staan in de competitie na 1 juli de kans die spelers zelf weer in te zetten? En hoe moet je beleid maken als je pas heel laat weet in welke competitie je volgend seizoen speelt? De KNVB stuurt aan op competitievervalsing", constateert Kabalt, die een duidelijk en dringend advies geeft aan de Nederlandse voetbalbond.

"Kies voor duidelijkheid, neem een even dapper besluit als België en Schotland en wees niet te bang voor de UEFA. (...) In de UEFA-reglementen staat namelijk nergens dat een nationale competitie moet zijn voltooid. Als je maar tot een nummer één tot en met vijf komt. Dat kan heel eenvoudig door nu een streep onder de competitie te zetten. Ik zou zeggen: Eric, waar wacht je op?"

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 14 August 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›