Woerts bedenkt plan: ''20 clubs, meer duels, spelen met kerst''

0
Woerts bedenkt plan: ''20 clubs, meer duels, spelen met kerst''

Chris Woerts hoopt dat er volgend seizoen twintig clubs in de Eredivisie zitten. De sportmarketeer, die in het verleden werkzaam was bij Feyenoord, denkt dat het Nederlandse voetbal sterker uit de 'coronacrisis' kan komen. 

"Alleen met solidariteit kunnen de clubs overleven", legt hij bij Voetbal International. "Je kunt nu als club niet zeggen: "Wij gaan Champions League spelen en de rest zoekt het maar uit." Je kan ook niet zeggen: "Wij blijven in de Eredivisie en RKC Waalwijk en ADO Den Haag vliegen er maar uit." Solidariteit is van boven naar beneden, eigen belangetjes opzij en zorgen dat de bedrijfstak dit overleeft."

"De Duitsers laten zien dat het kan. Daar dragen de sterkste schouders de zwaarste lasten, omdat ze weten dat de clubs uiteindelijk van elkaar afhankelijk zijn. Nu valt de bijdrage van Bayern München wel mee op een begroting van zeshonderd miljoen euro, maar het gaat om het gebaar. Als je die lijn volgt, krijg je er twee clubs bij uit de Keuken Kampioen Divisie en niemand degradeert", aldus Woerts. 

"Dat betekent volgend jaar twintig clubs, meer wedstrijden, vaker een midweeks programma, spelen met kerst en oud en nieuw", vervolgt hij enthousiast. "Het gevolg, spanning, een felle degradatiestrijd, maar ook kansen in de Keuken Kampioen Divisie, want met zestien clubs is de kans op promotie weer wat groter. Op die manier kunnen we er met z'n allen weer bovenop komen", besluit Woerts hoopvol.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 28 november 2020
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›