Schreuder hervat training: ''Merk dat ze hier optimistisch zijn''

0
Schreuder hervat training: ''Merk dat ze hier optimistisch zijn''

Net als de Eredivisie ligt ook de Bundesliga voorlopig nog stil, maar de Duitse clubs zijn wel weer begonnen met trainen. Zo stapte Alfred Schreuder, tot vorig seizoen assistent-trainer van Ajax, afgelopen maandag het veld op met Hoffenheim.

"Net als in Nederland volgen wij hier simpelweg de restricties die de overheid ons oplegt", legt Schreuder uit in gesprek met Voetbal International. "Dat betekent dat we geen duels mogen spelen en in kleine groepen moeten werken. Met maximaal vier spelers tegelijkertijd op het veld. Daarnaast heb ik het advies gekregen om als hoofdtrainer zelf op afstand te blijven."

Schreuder moet wel behoorlijk puzzelen als trainer. "We hebben de afgelopen drie weken niet getraind en onze buitenlanders zijn terug naar huis gegaan", geeft hij de moeilijkheid aan. "Vanuit daar heeft iedereen zijn programma's gedaan en ik merk dat we weinig verloren hebben aan voetbalconditie. Doordat we noodgedwongen werken in tweetallen, is het best lastig om goede oefeningen te verzinnen."

De voormalig assistent van Ajax weet nog niet of de Bundesliga wordt hervat. "De aankomende weken zullen bepalend zijn voor een mogelijke herstart. Daarin zijn we afhankelijk van de overheid en de volksgezondheid, die natuurlijk prioriteit heeft. Ik merk dat mensen hier optimistisch zijn over de hervatting van de competitie, maar of dat realistisch is, weet ik niet", aldus Schreuder.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 28 november 2020
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›