Ophef na interview Overmars in Telegraaf: ''NOS was verbolgen''

Het interview van Marc Overmars in De Telegraaf deed veel stof doen opwaaien. De directeur van Ajax liet doorschemeren de Eredivisie graag beëindigd te zien worden en dat zorgde voor veel kwade gezichten bij andere media.

Valentijn Driessen snapt niet veel van de ophef. "Zoals bijna altijd leidde het sensationele interview tot de wildste complottheorieën en verwijten. Enkele journalisten spraken er zelfs schande van dat Overmars het podium werd geboden door De Telegraaf", schrijft Driessen vandaag in De Telegraaf.

"Hun werkgevers moeten snel aan job rotation doen", vervolgt Driessen. "Of zoals Mike (Verweij, red.) het zelf zei: Als journalist ben je geen knip voor de neus waard als je zo'n interview laat liggen", aldus Driessen, die zag dat de andere media er niet blij mee waren. "De NOS was verbolgen, want zij zijn toch rechtenhouder van de Eredivisie en er was geen filmpje op Ajax TV verschenen dat zij hadden kunnen gebruiken."

Volgens Driessen werden daarna de lijntjes in de voetbaljournalistiek zichtbaar. "Willem Vissers van de Volkskrant was voor doorspelen, zoals de KNVB voor ogen heeft. Vissers schrijft het boek van de pas afgezwaaide KNVB-bobo Michael van Praag. Arno Vermeulen, chef voetbal van Studio Sport, was uiteraard voor doorspelen. De NOS loopt reclame-inkomsten mis."

"Het Algemeen Dagblad, mediapartner van de KNVB, hield zich afzijdig", vervolgt Driessen. "Al kregen veel mensen ruimte in de krant om het standpunt van de voetbalbond te verdedigen en Overmars te tackelen. Maar een kritische benadering van de instituties in het voetbal zoals KNVB, Eredivisie CV en het dreigende UEFA-bestuur bleef uit. En zo was het interview met Overmars in De Telegraaf niet alleen nieuwswaardig, het maakte ook duidelijk hoe de lijntjes van de diverse voetbalmedia lopen."

Visser is niet te spreken over de uitlatingen van Driessen. "Compleet gestoord stukje. Dat ik het boek over Van Praag schrijf, heeft totaal maar dan ook totaal niets te maken met mijn mening over doorspelen", reageert hij op Twitter. "Ik ben alleen voor doorspelen als dat kan volgens richtlijnen overheid en RIVM. En ik heb Mike uitgebreid geprezen voor interview."

Compleet gestoord stukje. Dat ik het boek over Van Praag schrijf, heeft totaal maar dan ook totaal niets te maken met mijn mening over doorspelen. Ik ben alleen voor doorspelen als dat kan volgens richtlijnen overheid en RIVM. En ik heb Mike uitgebreid geprezen voor interview.

— Willem Vissers (@vkwillemvissers) April 7, 2020

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
Ajax
21:00
Excelsior
zo
5/05
FC Volendam
14:30
Ajax
zo
12/05
Ajax
14:30
Almere City
zo
19/05
Vitesse
14:30
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
Bekijk de hele stand