Waterreus: ''Wat mij betreft roept KNVB AZ uit tot nummer één''

1
Waterreus: ''Wat mij betreft roept KNVB AZ uit tot nummer één''

Ronald Waterreus heeft in zijn column voor het Algemeen Dagblad keihard uitgehaald naar de KNVB. De voormalig profvoetballer snapt dat SC Cambuur, De Graafschap en FC Utrecht zwaar teleurgesteld zijn in de Nederlandse voetbalbond. 

"Het optreden van de KNVB van vrijdagmiddag was natuurlijk een aanfluiting eerste klas", schrijft hij op de website van de Limburger. "Clubs laten stemmen, vervolgens hun advies in de wind slaan; de bond heeft zich historisch belachelijk gemaakt. Kijk, ik snap het dilemma heus. Welke beslissing ook genomen zou zijn; altijd zouden enkele clubs zich benadeeld hebben gevoeld", aldus Waterreus.

"Alleen: met hoe KNVB nu handelde, hebben ze letterlijk álle clubs tegen zich in het harnas gejaagd", vervolgt hij kritisch. "Het bestuur van een doorsnee jeu de boulesvereniging opereert professioneler dan dat van onze grootste sportorganisatie. Als de KNVB dan toch stelt dat het huidige seizoen maatgevend is, dan moet dit natuurlijk voor álle clubs gelden. Dan moet je Cambuur en De Graafschap alsnog laten promoveren en ADO en RKC laten degraderen", adviseert Waterreus.

"Terug naar de tekentafel dus, zou ik Gudde en co adviseren. En, oh ja, wat mij betreft roept de KNVB in dat scenario AZ uit tot nummer één. Niet alleen omdat die ploeg tweemaal van Ajax heeft gewonnen. Ook om de tenenkrommende woorden van Dusan Tadic af te straffen", legt hij uit. "Hij moest vrijdag zo nodig nog even kwijt dat Ajax de beste club van Nederland is. Nou, denk ik dan, als je zo fantastisch geweldig goed bent kom je als eredivisie-nummer twee die voorronde van de Champions League vast ook wel door."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 27 Apr 2020 om 21:23
    Waterkneus Waterkneus, iedereen weet toch dat ze pas gaan kijken naar de onderlinge resultaten wanneer ook het doelsaldo gelijk is jij oliedomme anti-Ajax man. Ajax is volledig terecht uitgeroepen als #1 van de competitie, en jij moet dan zo'n domme opmerking maken omdat Tadic gewoon gelijk heeft? Met je stomme Olivier B Bommel colbert zie je er overigens nog dommer uit dan je al bent.
Saturday 14 August 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›