Kesler: ''Terecht kreeg die KNVB een tik op de neus van Rutte''

0
Kesler: ''Terecht kreeg die KNVB een tik op de neus van Rutte''

De coronacrisis legt de problemen bij de Nederlandse voetbalclubs bloot. De KNVB heeft al om steun gevraagd bij de Nederlandse overheid, maar die wil dat de voetbalbond eerst met een plan komt.

Voormalig KNVB-directeur Henk Kesler heeft zich flink geërgerd. "De KNVB doet weinig", zegt de oud-bestuurder van FC Twente in gesprek met Trouw. "Terecht kreeg die een tik op de neus van Rutte en minister Van Rijn. De boodschap van de KNVB leek wel: wij komen geld tekort, stuur per ommegaande post even 400 miljoen."

"Ik mis de bereidheid om te kijken: wat kunnen we zelf doen?", vervolgt Kesler. "De clubs kwamen wel met een voorstel voor salarisverlaging. Ja, hallo! Dat lijkt me nogal beperkt. En de afspraken zijn te vrijblijvend. Daar zijn ze dan geweldig trots op", reageert Kesler cynisch, doelend op de nieuwe richtlijn om topspelers tot 20 procent te laten inleveren.

Frank van den Wall Bake, grondlegger van de sportmarketing in Nederland, denkt dat de politiek het voetbal best wil steunen. "Maar zolang dat voetbalwereldje rollebollend over straat gaat, rechtszaken tegen elkaar voert, en slecht financieel beleid voert, zullen ze in Den Haag denken: in dat zootje, die bodemloze put, gaan wij geen geld stoppen. Hoe langer de onrust en de heibel duren, hoe meer twijfel."

Kesler pleit voor minder clubs, ook al vallen er dan een aantal om. "Als je verder wilt als gezonde bedrijfstak dan zul je tot kleinere competities moeten komen. De noodzaak tot veranderingen was er nooit zo erg. Er was altijd wel iemand die de helpende hand toestak bij een club, maar die tijd is wel voorbij", aldus de voormalig directeur betaald voetbal van de KNVB.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 14 August 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›