Van Gaal adviseert Ajax en Ten Hag: ''Hij moet in de as spelen''

0
Van Gaal adviseert Ajax en Ten Hag: ''Hij moet in de as spelen''

Jan Vertonghen wordt al langere tijd in verband gebracht met een terugkeer bij Ajax. Louis van Gaal hoopt dat de 33-jarige centrumverdediger, die vanwege een aflopend contract transfervrij kan vertrekken bij Tottenham Hotspur, weer in de Eredivisie gaat spelen. 

"Ik ben tegen het terughalen van spelers. Toen Frank Rijkaard terugkeerde naar Ajax, had ik daar moeite mee. En dat werd uiteindelijk een gouden aankoop. Met Vertonghen zou ik het wel aandurven. Tactisch en technisch heeft hij het niveau", legt hij uit in gesprek met Het Nieuwsblad. 

"En zoals hij de laatste keer afdroop bij Tottenham (in tranen na een wissel, red.), dat deed me zoveel. Dat raakte me echt", vervolgt hij. "Wanneer je als speler zo met je vak omgaat, dan moet je wel een goed mens zijn. En dan is de kans groot dat je je wil revancheren van die teleurstelling", constateert Van Gaal. 

Hij sluit echter wel af met een duidelijk advies. "Vertonghen is een linkercentrale verdediger. Hij kan nooit linksback staan, want daar is hij te traag voor", constateert hij. "Hij heeft een goed tactisch inzicht, een goed oog voor oriëntatie. Dus hij moet in de as spelen", besluit Van Gaal. 


 
 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!