'Louis van Gaal-speler' bij Ajax: ''Dan ben je een speciale speler''

0
'Louis van Gaal-speler' bij Ajax: ''Dan ben je een speciale speler''

Hakim Ziyech heeft zijn laatste wedstrijd voor Ajax achter de rug. De aanvallende middenvelder vertrekt komende zomer naar Chelsea. Louis van Gaal is onder de indruk van Ziyech.

De oud-bondscoach vindt de Marokkaans international een 'Louis van Gaal-speler'. "Jazeker, een creatieveling", zegt Van Gaal bij Studio Sport. "Hij heeft zich ongelooflijk ontwikkeld bij Ajax. Niet zozeer in creativiteit, maar als teamspeler."

"Bij FC Twente had hij dat nog niet", meent de oud-trainer. "Bij Ajax heeft hij dat zelf ontwikkeld natuurlijk, onder leiding van Erik ten Hag. Het publiek heeft hem in de armen gesloten. Dat was in het begin niet zo. En dat is zo mooi, dat het publiek is gaan inzien dat hij ongelofelijk hard werkt voor een creatieveling. Maar dat hij ook doelpunten maakt en assists geeft."

Ziyech was niet altijd geliefd in Amsterdam. Zo werd de smaakmaker regelmatig uitgefloten. "En natuurlijk heeft hij veel balverlies, maar hij is wel de jongen die de doelpunten voorbereidt. Dan ben je een speciale speler", aldus Van Gaal.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 13 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›