Derksen over 'miljonairtjes' bij Ajax: ''Dit is niet te verkopen''

0
Derksen over 'miljonairtjes' bij Ajax: ''Dit is niet te verkopen''

Johan Derksen vindt het schandalig dat de spelers van Ajax nog niet akkoord gegaan zijn met een salarisreductie. Dat liet hij maandagavond weten bij Veronica Inside. 

"Ik begrijp best dat buitenlandse spelers met buitenlandse makelaars helemaal niets hebben met een land als Nederland. Maar dit is niet te verkopen, joh", legt Derksen uit. "De mensen op de tribune worden werkloos of zitten bij een bedrijf dat in de problemen zit, de nood is hartstikke hoog", weet hij.

"Dan lopen er van die miljonairtjes bij Ajax die weigeren om geld in te leveren", vervolgt Derksen. "Terwijl ze weten dat we misschien wel een heel jaar zonder publiek moeten spelen, waardoor Ajax als club ook in financiële nood komt. Het gaat om het het gebaar. Als voetballers dan zeggen dat ze niets inleveren, dan krijgt de publieke opinie een afkeer van ze", constateert Derksen.

"En juist de Ajacieden, die de best verdienende spelers van Nederland zijn, hadden glimlachend tien of twintig procent in moeten leveren als gebaar", stelt hij. "Ik denk dat de Nederlandse jongens daar nog wel toe bereid zijn. Maar die buitenlanders worden gecoached door buitenlandse makelaars die zeggen: steek iedere dollar die je kunt krijgen in je zak", aldus Derksen. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›