''Alleen Ajax, Feyenoord, PSV, AZ en FC Utrecht interessant voor mij''

0
''Alleen Ajax, Feyenoord, PSV, AZ en FC Utrecht interessant voor mij''

De twee hoogste Duitse competities zijn afgelopen weekend weer hervat, en dus mogen veel Nederlandse voetballers weer aan de bak. Zo ook Joost van Aken, want hij mocht met VFL Osnabrück aantreden tegen de koploper van de 2.Bundesliga, Arminia Bielefeld.

De oud-speler van SC Heerenveen voelt zich thuis in Duitsland en ziet een terugkeer naar de Eredivisie niet zo snel zitten. "Buiten Ajax, AZ, Feyenoord, PSV en FC Utrecht is die stap voor mij niet interessant en als je reëel bent zullen die clubs nu waarschijnlijk niet snel aankloppen", vertelt Van Aken tegen Voetbalzone. "In een eerder stadium waren er opties bij andere Nederlandse clubs, maar zo snel terugkeren uit het buitenland voelde toch als opgeven."

"Mijn ambitie is nu opklimmen in deze divisie en doorstromen naar de onderkant van de Bundesliga", vervolgt Van Aken. "Als ik fit blijf, moet dat kunnen. Deze competitie helpt me nu ook verder denk ik en daarnaast is het financieel ook aantrekkelijker om over de grens te spelen." 

"Als de voorwaarden goed zijn, sta ik ook open voor andere landen. Ik heb al tegen Céline (zijn vriendin, red.) gezegd dat ze overal rekening mee moet houden, haha!", aldus Van Aken, die tussen 2014 en 2017 92 wedstrijden voor SC Heerenveen speelde.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›