Woerts: ''Dan gaat het per stoel hard bij Ajax, Feyenoord en PSV''

0
Woerts: ''Dan gaat het per stoel hard bij Ajax, Feyenoord en PSV''

De coronacrisis heeft ook zware gevolgen voor het Nederlandse voetbal, zo oordeelt Chris Woerts. De sportmarketeer denkt dat de schade voor de meeste clubs 'groot' is.

Vergeleken met het buitenland, kunnen clubs uit de Eredivisie en Eerste Divisie niet geheel steunen op tv-inkomsten. "Wij zijn veel meer afhankelijk van seizoenkaarten en businessseats", geeft Woerts aan in Trouw. "Ajax heeft zo'n 2500 businessseats en Feyenoord en PSV ongeveer tweeduizend. Nou, dan gaat het hard als ze ongeveer vijf- of zesduizend euro per stoel betalen."

"Ook de hele infrastructuur eromheen valt weg, want je verdient aan de catering, events en bijeenkomsten in het stadion", geeft Woerts aan, die het ook mis ziet gaan in Enschede. "Voor een club als FC Twente scheelt dat netto één tot twee miljoen euro per jaar."

De voormalig commercieel directeur van Feyenoord en de Eredivisie CV vindt dat het Nederlandse voetbal nu wel weer omhoog klimt. De saamhorigheid was even weg. "Chaotisch. Er was geen lijn in te ontdekken. Sinds de uitspraak van het kort geding (tussen SC Cambuur en De Graafschap en de KNVB, red.) lijkt het wel ten goede gekeerd. Iedereen beseft nu: we moeten niet rollebollend over straat gaan, maar zorgen dat we als bedrijfstak één front vormen."

"Voetbal heeft één nadeel: alles wat er gebeurt, wordt breed uitgemeten in de media. De voetballerij hangt aan elkaar van ijdeltuiten, die willen scoren voor de bühne", geeft Woerts aan. "Terwijl je in tijden van crises gebaat bent bij rust, transparantie en duidelijkheid. Die regie had de Eredivisie CV, als vertegenwoordiger van de Eredivisie-clubs, moeten nemen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›