''Dat Ziyech vier miljoen euro moet verdienen, vind ik krankzinnig''

0
''Dat Ziyech vier miljoen euro moet verdienen, vind ik krankzinnig''

Ajax werd afgelopen seizoen in de groepsfase van de Champions League uitgeschakeld. Jan Terlouw genoot van het spel van de Amsterdammers. De voormalig D66-frontman en schrijver zag dat Ajax een tendens doorbrak, zeker een jaar geleden.

"Het grote geld verpest het voetbal, maar het lukte Ajax met een stel jonge, frisse voetballers er toch doorheen te komen", vertelt Terlouw in Voetbal International. "Ook afgelopen seizoen was dat gelukt als die scheidsrechters in het duel met Chelsea niet zo had geblunderd. Hoe kun je nu twee spelers tegelijk van het veld sturen om niks?"

"Ik heb daar vol ongeloof naar zitten kijken", vervolgt de 88-jarige voetballiefhebber. "Ik had meteen wantrouwen. Het voetbal heeft een heel grote schoonheid en spanning, en helaas dus ook enkele lelijke kanten. Die dominantie van het geld is echt doodzonde", die Hakim Ziyech als voorbeeld neemt.

"Een fantastisch mooie speler", geeft hij aan. "Als hij aan de bal is, gebeurt er altijd wat moois. Ik geniet echt van hem. Maar dat hij vier miljoen euro moet verdienen, vind ik krankzinnig. Maar dat vind ik ook van het salaris van de directeur van Shell. Niemand, maar dan ook helemaal niemand hoeft vier miljoen euro te verdienen. Niemand is dat waard in mijn ogen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›