Lof voor Botman: ''Denk dat hij daarin heel erg goed bij Ajax past''

0
Lof voor Botman: ''Denk dat hij daarin heel erg goed bij Ajax past''

SC Heerenveen huurde dit seizoen Sven Botman van Ajax. De centrale verdediger heeft in totaal dertig wedstrijden voor de Friese club gespeeld. Trainer Johnny Jansen vroeg zich vorig jaar wel even af wat voor soort speler de Friezen hadden gehaald.

"Toen hij bij ons kwam, vroeg ik mij af: hoe is hij in het wenden, keren en als er een speler over hem heengaat?", vertelt Jansen in gesprek met Ajax Showtime. "Daar heeft hij me in verbaasd, want hij is redelijk allround als verdediger."

"Hij is ijzersterk in kopduels en erg goed in ballen wegwerken", vervolgt Jansen. "De stappen die hij nog kan maken, zitten in het om zich heen blijven kijken hoe het staat. Waar zijn de ruimtes en gaten op het veld, wat kan ik dichtlopen?"

Jansen vindt dat Botman uitermate geschikt is voor Ajax. "Hij is een persoonlijkheid en heeft uitstraling. Ik denk dat hij daarin heel erg goed bij Ajax past. Hij kan ook heel goed één-tegen-één verdedigen. Bij Ajax kom je weleens in grotere ruimtes te voetballen, maar als Sven echt op gang is, is hij snel. Het in grote ruimtes verdedigen heeft hij bij ons ook veel gedaan. En hij heeft ook nog een goede tackle om dingen te corrigeren", aldus Jansen.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›