''Dan krijgen directeuren als Overmars straks alsnog een bonus''

0
''Dan krijgen directeuren als Overmars straks alsnog een bonus''

Door de coronacrisis moet ook Ajax na gaan denken over bezuinigingen. Op dit moment worden er afspraken gemaakt over het wel of niet inleveren van de salarissen van de spelers. Dat roept discussies op.

"Ik geloof dat er een discussie is bij Ajax door een aantal spelers", zegt Tom Knipping bij Voetbal International. "Stel dat Ajax volgend seizoen toch winst maakt? Misschien stort de transfermarkt minder in dan iedereen denkt, gaat Onana toch voor dertig miljoen euro weg of kan er wel gewoon eerder publiek bij. Dan valt de schade voor Ajax mee en maken ze winst, maar dan hebben de spelers wel veel geld weggegeven."

"Ajax maakte in januari nog een recordwinst van meer dan 50 miljoen bekend, en daarna is Ziyech nog verkocht", vervolgt Knipping. "Stel je verdient 3 miljoen bruto bij Ajax, dan lever je tot 31 december meer dan 3 ton in bij een club die gewoon enorm veel geld op de bank heeft en veel winst maakt."

De spelers kunnen hun salaris ook inleveren als een soort lening. "Ja, dan krijgen de directeuren als Overmars straks alsnog weer een bonus", weet collega Iwan van Duren. "Het lijkt me ook logischer: parkeer het geld. Niemand weet hoe het af gaat lopen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 9 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›