UEFA-voorzitter: ''Publiek keert sneller terug dan men denkt''

0
UEFA-voorzitter: ''Publiek keert sneller terug dan men denkt''

UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin is ervan overtuigd dat er weer snel publiek aanwezig mag zijn bij wedstrijden. Door de coronacrisis is dat nu nog niet mogelijk.

"Het is een serieuze situatie, maar het zwakt nu af en we zijn meer op onze hoede", zegt Ceferin in gesprek met The Guardian. "We weten meer over het virus en sowieso ben ik een optimistisch persoon. Ik hou niet van het beeld dat we moeten wachten op een tweede, derde of misschien wel een vijfde golf. Mensen zullen op een dag sterven, maar moeten we ons nu echt zorgen maken? Ik denk het niet."

Ceferin kijkt ook optimistisch de toekomst in. "We zijn er klaar voor en volgen de richtlijnen van de autoriteiten, maar ik weet honderd procent zeker dat het voetbal zoals we dat kennen met de supporters heel snel terug zal keren."

Door de coronacrisis heeft de UEFA het EK al moeten verplaatsen. Iets waar hij niet van kon slapen. "Ik kon niet slapen tot vier uur in de ochtend. Op dat moment nam ik die beslissing en daarna viel ik een paar uur in slaap."

Ceferin weet vrij zeker dat het EK volgend jaar wel doorgaat. "Ja, ik zou niet weten waarom niet. Ik denk niet dat dit virus voor altijd zal blijven. Ik denk dat de dingen sneller zullen veranderen dan men denkt."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

donderdag 28 januari 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›