Babel over toekomst: ''Wil er na carrière niet op achteruitgaan''

0
Babel over toekomst: ''Wil er na carrière niet op achteruitgaan''

Ryan Babel is volop bezig met zijn toekomst. De 33-jarige aanvaller wil er over enkele jaren financieel niet op achteruitgaan. Hij stort zich daarom op vastgoed.

"Ik heb mezelf gedurende mijn carrière altijd de vraag gesteld: in welke business of met welke baan kan ik een bedrag verdienen dat in de buurt komt van mijn voetbalsalaris?", vertelt Babel aan Forbes. "Helaas zijn er niet zoveel mogelijkheden om 100 duizend tot 300 duizend euro netto per maand te verdienen."

Het antwoord op die vraag is volgens Babel meergezinswoningen, waarbij elke woning een geheel pand vormt. Dit kunnen flats, galerij-, portiek-, beneden- en bovenwoningen, appartementen en woningen boven bedrijfsruimten zijn. "Ik moest echt een oplossing vinden, want ik wil na mijn pensioen op z'n minst mijn huidige leefstijl behouden. Ik wil er niet op achteruitgaan."

Zijn zaakwaarnemer overtuigde Babel om elk kwartaal een nieuw appartement te kopen van zijn salaris. Tegenwoordig bezit hij meergezinswoningen van Amsterdam tot Miami. "Ik ben groter gaan denken. Nu focus ik me op cashflow en stabiliteit. Het moet groeien, zodat ik maandelijks geld binnenkrijg en mijn rekeningen kan betalen.

''Het uiteindelijke doel is eigenlijk om vrijheid te creëren", aldus Babel. "Ik wil naar een situatie waarin ik niet meer hoef te werken voor geld. Ik wil dat geld voor mij gaat werken."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›