''Van de laatste zes wedstrijden verloren wij er één en Ajax drie''

0
''Van de laatste zes wedstrijden verloren wij er één en Ajax drie''

Een zinderende titelstrijd stond op het menu in de Eredivisie. Ajax en AZ hadden gelijke punten met de eindstreep in zicht. De coronacrisis gooide echter roet in het eten. Volgens AZ-trainer Arne Slot hadden de Alkmaarders een goede kans gemaakt op de titel.

"Vlak voordat de competitie stopte, waren we in Amsterdam tegen Ajax duidelijk de betere. En in eigen huis hadden we ze ook al verslagen. Dan is het niet zo gek dat je denkt: dit zou ons seizoen weleens kunnen worden. Je hoort mij niet zeggen dat we kampioen waren geworden. Maar los van de onderlinge resultaten, zaten we in een betere periode", begint Slot in gesprek met Voetbal International.

"Van de laatste zes competitiewedstrijden verloren wij er maar één en Ajax drie. Als ik de Europa League en het bekertoernooi even buiten beschouwing laat, hebben wij hebben afgelopen seizoen geen slechte periode gehad. Na een nederlaag herstelden we ons snel. Dat is over het algemeen een goede indicator voor het gehele seizoen", vervolgt de oefenmeester.

Slot weet niet of AZ volgend seizoen een nieuwe kans gaat krijgen. "Vaak is de kampioen degene die zijn slechtste fase het kortst mogelijk houdt. Degene ook met de minste tegengoals. Dat zijn allebei indicaties van ploegen die stabiel presteren."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›