Slot baalt van afgekapte titelrace: 'Tegen Ajax duidelijk de betere'

0
Slot baalt van afgekapte titelrace: 'Tegen Ajax duidelijk de betere'

Arne Slot vindt het 'ontzettend jammer' dat AZ niet de kans heeft gekregen om Ajax klop te geven in de titelrace. Doordat er definitief een punt achter het seizoen werd gezet eindigde de Alkmaarders op doelsaldo achter de Amsterdammers.

Slot baalt ervan. "Het is ontzettend jammer dat we niet voor onze kans op het kampioenschap konden gaan. Iedereen besefte dat we aan een bijzonder seizoen bezig waren. Daar wil je iets concreets aan overhouden. Maar het kwam niet uit de lucht vallen, natuurlijk. Er kwamen steeds meer signalen dat het lastig zou worden de competitie af te maken", vertelt de trainer in gesprek met Voetbal International.

"Als mensen over tien jaar terugdenken aan het coronaseizoen, denk ik dat AZ als eerste omhoog komt. Niet alleen omdat we naast Ajax aan kop gingen, maar ook vanwege het voetbal dat we lieten zien. Met name in de topwedstrijden. Maar ja, de kans op een mooie beloning is weg."

Het AZ van Slot wist dat het kon. "Dat is niet zo ingewikkeld. Vlak voordat de competitie stopte, waren we in Amsterdam tegen Ajax duidelijk de betere. En in eigen huis hadden we ze ook al verslagen. Dan is het niet zo gek dat je denkt: dit zou ons seizoen weleens kunnen worden. Je hoort mij niet zeggen dat we kampioen waren geworden. Maar los van de onderlinge resultaten, zaten we in een betere periode."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›